Volledig scherm
© Thinkstock

HOD heeft nog steeds kans op nieuwe promotie

VALKENSWAARD - Klassebehoud is de laatste jaren niet echt het ding van de hockeyvrouwen van HOD. Na twee jaar van degradatie kan het nu voor het twee keer op rij promoveren. Al is de eerste klasse wat verder weg dan voor het duel van gisteren. Thuis in Valkenswaard speelde HOD met 2-2 gelijk tegen directe concurrent DES uit Kaatsheuvel.

Bij winst in dat voorlaatste duel was promotie naar de eerste klasse heel dichtbij geweest. Nu kan het nog veel kanten op. “Dat klopt, het is nooit saai bij ons”, zegt de 19-jarige aanvoerster Hanne Baken. “We hadden er vooraf geen rekening mee gehouden dat promotie zou kunnen. Als het lukt is het een kers op de taart, want ons seizoen is sowieso geslaagd. Maar nu we zo dichtbij zijn willen we het ook halen.”

HOD staat nu tweede, een plek die recht geeft op promotie. De voorsprong op DES is drie punten. Rosmalen is, op één punt achterstand, gevaarlijker. HOD’s laatste tegenstander is Uden, de afgetekende kampioen. En ook nog ‘uit’. Baken: “Misschien is het een voordeel dat zij nergens meer voor hoeven spelen. Maar het is natuurlijk een goede ploeg. We gaan er gewoon vol voor en dan zien we het wel.”