Volledig scherm
Holzken slikt zijn verlies. © ONE Championship still

Holzken loopt gedroomde 8ste wereldtitel mis na zware partij

Nieky Holzken leek op weg naar zijn 8ste wereldtitel, maar werd uiteindelijk op waarde geklopt door Regian Eersel. De Helmonder begon goed aan zijn wereldtitelgevecht, maar moest daarna zijn meerdere erkennen in zijn opponent. Holzken verliet de ring met een snee onder zijn oog. 

Eersel noemde het een ‘zeer zwaar gevecht’, en dat was het ook. De eerste ronde ging aardig gelijkop, de tweede ronde kwam Holzken beter in de wedstrijd met knallen tegen het lichaam van Eersel en een aantal goede trappen. Eersel ging ook neer nadat Holzken zijn knie vol in diens lever plantte, maar kreeg geen acht tellen. De jury dacht namelijk dat de Amsterdammer in zijn kruis was geraakt. Zodoende overleefde hij de tweede ronde. 

Vanaf ronde drie waren de rollen omgedraaid en was het woord aan Eersel, die Holzken in ronde vier de meeste schade toediende. Met een knie kreeg hij Holzken tegen de grond, die klap kwam hij niet meer te boven.  De jury was na afloop van het gevecht ook unaniem in zijn oordeel en wees Eersel ook aan als winnaar van het gevecht. 

Wonden likken

En dus ging Eersel er met de wereldtitel in het lichtgewicht vandoor en moet Holzken zijn wonden likken. En dat was niet zoals hij het had verwacht. Holzken stak namelijk goed in zijn vel. Hij bereidde zich met een 8-weeks trainingskamp voor op het titelgevecht met Eersel, trainde in Thailand, Eindhoven, Breda, maar vooral in zijn eigen Helmond. Hij zei al dat hij topfit en gretig was. ,,Je hoeft je om mij geen zorgen te maken”, zei hij nog.  Die woorden kwamen niet uit en blijft de 35-jarige Holzken op zeven wereldtitels staan. 

Volledig scherm
Nieky Holzken © still ONE Championship