Volledig scherm
Nieky Holzken © still ONE Championship

Holzken toont zich strijdbaar na mislopen wereldtitel: ‘Ik stop niet voordat die titel in Helmond is’

Natuurlijk doet de nederlaag in het titelgevecht tegen Regian Eersel pijn bij Nieky Holzken (35). Maar de Helmonder toonde zich ook al snel weer strijdbaar. ,,Het is niet zo dat ik vernederd ben, het was zwaar gevecht. Ik stop ook niet voordat die wereldtitel in Helmond is”, aldus The Natural

Holzken en trainer Sjef Weber hielden ook gemengde gevoelens aan het gevecht over. Breekpunt in de wedstrijd was volgens hen een knietje in de tweede ronde. Holzken raakte zijn Nederlandse opponent met die knie vol op de lever, maar die deed voorkomen alsof hij in zijn kruis werd geraakt. Daarom kreeg Eersel géén acht tellen en kreeg hij de tijd om te herstellen. ,,Het had heel anders kunnen lopen als hij wél die acht tellen had gekregen. Nieky was klaar om hem te slopen. De eerste twee ronden waren sowieso voor ons”, analyseerde Weber. 

Goede comeback

Nu draaide de partij in de derde ronde in het voordeel van Eersel. De Amsterdammer raakte Holzken in de vierde ronde met de knie vol in het gezicht van de Helmonder. Holzken gaf toe dat zijn tegenstander zich goed terug heeft weten te vechten. ,,Het was een goede comeback van Regian, die knie zat goed in mijn gezicht”, erkende Holzken. Hij vliegt zondag terug naar Helmond en gaat dan op een korte vakantie om alles eens rustig te laten bezinken. Daarna hoopt de zevenvoudig wereldkampioen weer snel een kans te krijgen om alsnog de wereldtitel van ONE Championship te kunnen veroveren. Voor minder doet hij het niet. 

  1. High Tech Campus in Eindhoven ideale locatie voor wielerfestival
    PREMIUM

    High Tech Campus in Eindhoven ideale locatie voor wielerfes­ti­val

    EINDHOVEN - De High Tech Campus was afgelopen weekend de ideale locatie voor de High Tech Crit. Een festival waar wielersport centraal stond met onder meer het NK Fietskoerieren en de start van de laatste etappe van de ZLM Tour. ,,Deze locatie is ideaal voor een evenement als dit", zegt organisator Bjõrn van de Langenberg. ,,Mooi, veilig, zonder allerlei verplichte vergunningen en de mogelijkheid voor een selectief parcours voor diverse wedstrijden."