Kim Dillen op archiefbeeld
Volledig scherm
Kim Dillen op archiefbeeld © Kees Martens

Hoogtestage in Kenia moet Kim Dillen aan toptijd in marathon Berlijn helpen

Net terug van een trainingskamp van drie weken in Kenia, liep de Eindhovense Kim Dillen zondagmiddag naar de twaalfde plaats in de internationale Ladies Run over tien kilometer in Tilburg.

Nee, met haar tijd van 34,22 minuten kan Kim Dillen van Eindhoven Atletiek onmogelijk blij zijn. Met haar plaats in het veld, tweede Nederlandse achter Jip Vastenburg maar voor Ruth van der Meijden en Irene van Lieshout, wel. Vermoeidheid na een hoogtestage van drie weken in Kenia geldt daarbij als een mooi excuus. ,,Het was prachtig. Het is altijd een droom van mij geweest om hard te lopen in het land van de kampioenen. Ik ga zeker nog eens terug”, kijkt Dillen terug op het avontuur.

,,Je wordt er enorm sterk van. Je zit op hoogte, niets is er vlak. Je eet er heel gezond. Ook kom je er helemaal tot rust omdat er verder niks te doen is. Het is een regime van trainen, eten, slapen. In het begin moest ik daar erg aan wennen, dacht ik na een paar dagen ‘dit kan ik niet, ik wil naar huis’. Maar na een tijdje gaat het lopen veel makkelijker.”

Nu of nooit

Voor de 34-jarige atlete, eindelijk weer topfit na blessureleed, voelde de stage een beetje als nu of nooit. Een jaar geleden liet ze zich opereren aan haar enkels en pas vanaf het voorjaar is ze haar vorm weer aan het opbouwen. ,,Ik kan weer trainen zonder pijn en er ook echt weer van genieten.”

De in Kenia geleverde arbeid moet zich over drie weken uitbetalen. Dan loopt Dillen de marathon van Berlijn, waar ze haar persoonlijke record van 2.36,35 uur hoopt aan te scherpen. ,,Berlijn heeft een snel parcours en vaak goede weersomstandigheden. In 2009 heb ik daar mijn eerste marathon gelopen en ik wil die marathon graag nog een keer doen. Met een groep van acht man uit Eindhoven werken we naar die wedstrijd toe”, aldus Dillen.