Volledig scherm
Indy Scheepers op archiefbeeld. © FotoMeulenhof

Indy Scheepers wereldkampioen BMX junioren, Harmsen vierde

Indy Scheepers uit Helmond is zaterdag in Azerbeidzjan wereldkampioen BMX geworden in de categorie 'Junior Woman'. In Bakoe was Scheepers de snelste.

Ze zat zondag in het vliegtuig naar huis. De gouden medaille om haar hals. Indy Scheepers (16) had zaterdag voor een geweldige verrassing gezorgd tijdens de WK BMX in Azerbeidzjan. De Helmondse won in Bakoe de wereldtitel bij de junioren. Vader Jeroen Scheepers was nog wel in Bakoe. ,,Traantjes", zei hij aan de telefoon. ,,Bij mij en mijn vrouw Astrid. Indy? Die bleef er vrij nuchter onder. Ze werd meteen na de finale geïnterviewd. Nou is haar Engels nog niet zo goed. Maar ze ging niet krampachtig in het Engels terugpraten. Indy beantwoordde de vragen gewoon in het Nederlands. Mooi toch?" 

Achter Scheepers werden de Zwitserse Zoë Claessens en Gabriela Bolle uit Colombia respectievelijk tweede en derde. Er namen 230 rijders uit 33 landen deel aan de WK, die in de klasse elite vrouwen winst opleverde voor de Nederlandse Laura Smulders. Scheepers was door bondscoach Bas de Bever geselecteerd voor de wereldtitelstrijd junioren vrouwen. "Dat was al mooi", aldus pa Scheepers. ,,Maar dan wint ze. Dat hadden we niet verwacht. Ze komt net kijken als eerstejaars juniore. Pas klaar met het vmbo. Indy is een nuchter en lief meiske, dat altijd haar best doet. Op de BMX, maar ook op school."

Joris Harmsen

Luysgestelnaar Joris Harmsen, rijdend bij team TVE-Oegema uit Sint-Oedenrode werd vierde in de categorie 'Elite Man'. Hiermee was bij de beste Nederlander.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement