Juul Santema van FC Eindhoven
Volledig scherm
Juul Santema van FC Eindhoven © DCI Media

Jacht FC Eindhoven Vrouwen op koploper Saestum is geopend

Het seizoen wordt met de week mooier voor de vrouwen van FC Eindhoven. Tegen de voormalige topformatie van Ter Leede werd overtuigend met 0-3 gewonnen. Het was de tiende achtereenvolgende winst voor de blauwwitten. Koploper Saestum is gewaarschuwd. Het verschil tussen de ranglijstaanvoerder en FCE bedraagt nog slechts drie punten.

Op de prestaties van de ploeg van coach Sandra Swinkels staat momenteel geen enkele maat. Niet in de laatste plaats tot grote verbazing van de blauwwitten zelf. De doelstelling van een plaats bij de eerste vijf vooraf aan het seizoen lijkt ruimschoots te worden gehaald. Swinkels: ,,We hebben inderdaad tussentijds de lat wat hoger gelegd. Het gaat inderdaad erg goed dus willen we in ieder geval bij de top-drie gaan horen.”

De 3-2 overwinning op koploper Saestum van twee weken geleden bleek dit keer in Sassenheim geen uitzondering. De nummer vijf van het klassement Ter Leede werd zeker na rust vakkundig gefileerd.

In barre omstandigheden liep het bij de bezoekers voor de pauze nog van geen meter. Een tactische omzetting tijdens de pauze door het oorspronkelijke 5-3-2 systeem te laten varen voor 4-4-2 bracht wonderen. ,,We kregen vervolgens de ruimte en dan zijn we op z’n best”, verklaarde Swinkels haar ingreep na afloop. ,,Het werd uiteindelijk misschien wel onze beste tweede helft van dit seizoen.”

Myrthe van de Laar opende de score voor de Eindhovenaren. Nathalie van den Heuvel maakte er 0-2 van en het slotakkoord kwam op naam van topschutter Juul Santema die haar dertiende treffer van dit seizoen liet aantekenen. Het vlotte combinatiespel leverde daarna nog vele kansen op. Paal en lat stonden verder succes van de Eindhovense meiden in de weg.

Komende zaterdag is het Super Saturday in de topklasse. FC Eindhoven gaat in Ridderkerk op bezoek bij de nummer vier RVVH. Koploper Saestum krijgt DTS’35 –derde op de ranglijst - op bezoek. Swinkels kijkt alvast optimistisch vooruit: ,,Bij winst zou het wel eens een heel mooi weekend kunnen gaan worden.”