Volledig scherm
Jeffrey Herlings. © KTM Images

Jeffrey Herlings gaat in Assen op voor wereldtitel MXGP

Jeffrey Herlings uit Oploo gaat deze zondag  in Assen op voor zijn eerste wereldtitel in de MXGP. De 24-jarige motorcrosser van fabrieksteam KTM kan in de eerste manche van de voorlaatste Grand Prix van het seizoen het kampioenschap beslissen.

The Bullet, zoals de bijnaam van de drievoudig wereldkampioen MX2 luidt, mag als eerste achter het starthek plaatsnemen. Zaterdag na de kwalificatierace gaf Herlings aan relaxed te zijn. Zijn voorsprong is geruststellend, maar de druk om het voor eigen publiek af te maken is groot. ,,Ik kan niet wachten tot ik het kampioenschap binnen heb. Dat is al lang een droom van mij en ik heb er zo hard voor gewerkt. Ik ben dit seizoen superieur. Het is mijn beste seizoen ooit", zei Herlings.

Hij gaf ook een inkijkje in zijn tactiek. In de eerste manche zal hij als het nodig is op safe rijden om zich van de titel te verzekeren. Daarna gaat hij vol gas in de tweede manche om zijn wereldtitel met de dagzege van nog meer glans te voorzien. Bij de vorige GP in Turkije brak Herlings al twee records: nog nooit won iemand 15 GP's en 29 manches in 1 WK-seizoen. Het starthek bij de eerste omloop valt om 14.10 uur.

Zo ziet Jeffrey Herlings de baan van Assen:

  1. Zaalvoetballers ZVV Eindhoven gooien in sensationeel duel Feyenoord Futsal uit de beker
    Futsal

    Zaalvoet­bal­lers ZVV Eindhoven gooien in sensatio­neel duel Feyenoord Futsal uit de beker

    ZVV Eindhoven en het nationale bekervoetbal waren tot nu toe geen vrienden van elkaar. De Eindhovense formatie reikte nooit verder dan de tweede ronde. Het bekeravontuur van dit keer kan daar nu misschien een uitzondering op worden. Feyenoord Futsal, het voormalige TPP Rotterdam, werd in de eerste ronde na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 5-5. De strafschoppen werden door ZVV beter genomen, 4-3.