Volledig scherm
PREMIUM
Jeffrey Herlings dit seizoen in actie in Lommel. © BELGA

Jeffrey Herlings op titelkoers: Extreme eerzucht, dito pijngrens

PORTRETHij leerde eerder crossen dan lezen en schrijven. In Assen kan Jeffrey Herlings (24) zondag als eerste Nederlander wereldkampioen worden in de koningsklasse van de motorcross. Portret van een veelwinnaar.

Jeffrey Herlings komt nog weleens onverschillig over. Dat beeld wordt in de hand gewerkt door zijn slungelachtige uitstraling, waggelend op motorlaarzen langs de crossbaan. Door zijn zachte g. En door zijn afkeer van protocollen. Tijdens de première­avond van een motorcrossfilm in een bioscoop in Den Bosch leidde hij ooit media en fans om de tuin. Die verdrongen zich voor zijn entree over de rode loper, maar de hoofdgast van de avond zat al lang en breed binnen. Hij had de achteringang genomen.

  1. Zaalvoetballers ZVV Eindhoven gooien in sensationeel duel Feyenoord Futsal uit de beker
    Futsal

    Zaalvoet­bal­lers ZVV Eindhoven gooien in sensatio­neel duel Feyenoord Futsal uit de beker

    ZVV Eindhoven en het nationale bekervoetbal waren tot nu toe geen vrienden van elkaar. De Eindhovense formatie reikte nooit verder dan de tweede ronde. Het bekeravontuur van dit keer kan daar nu misschien een uitzondering op worden. Feyenoord Futsal, het voormalige TPP Rotterdam, werd in de eerste ronde na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 5-5. De strafschoppen werden door ZVV beter genomen, 4-3.