Volledig scherm
Jeffrey Herlings centraal op het erepodium in het gezelschap van teamgenoten Ryan Dungey en Marvin Musquin en teammanager Roger de Coster. © Ray Archer

Jeffrey Herlings tweede in SMX Riders Cup in stadion GelsenkirchenGELSENKIRCHEN - Jeffrey Herlings is zaterdagavond als tweede geëindigd in de eerste SMX Riders Cup in de Veltins Arena in Gelsenkirchen.


De Riders Cup werd gewonnen door de Amerikaan Ryan Dungey, teamgenoot van Herlings in deze stadioncross, die op de eerste plaats opgezet is als een wedstrijd tussen merkenteams. De wereldkampioen MX2 kwam in de eerste twee manches ten val, waarna hij genoegen moest nemen met vijfde plaatsen. In de laatste manche wist Herlings Dungey in een rechtstreeks duel te verslaan. Ook wereldkampioen MXGP Tim Gajser heeft al een keer in het stof moeten bijten sinds Herlings vier weken geleden de overstap heeft gemaakt naar de zwaardere MX1-motor.


Mede dankzij Dungey en Herlings won KTM de merkencup. Herlings: „Het wil wel wat zeggen als ik hier al die topmannen voorbij rijd. Ik voel dat het elke dag beter gaat op de nieuwe motor. Door de hele winter te
testen, denk ik nog beter te worden”, zei Herlings zondag op de KTM-dag op circuit De Landsard in Eindhoven, waar hij eregast was.