Volledig scherm
© Thinkstock

Kemphanen mist scherpte voor de goal en verliest van Panters

EINDHOVEN - Je hebt wel eens van die dagen dat de puck er niet in wil, was de conclusie van Willem van de Kraak na afloop van het 2-6 verlies van zijn LummusLED Eindhoven Kemphanen tegen de Panters uit Zoetermeer.

„We waren zeer scherp in de duels, maar niet in de afwerking. Dat begon al snel in de wedstrijd, toen we enkele open kansen misten”, aldus coach Van de Kraak.

De ijshockeyers uit Eindhoven waren bezig aan een goede reeks van vijf achtereenvolgende overwinningen. „Dit is een gevoelig tik”, analyseerde Van de Kraak na afloop.
Panters kwam vlak voor de eerste rust op een 0-1 voorsprong in een powerplay. In periode twee liep Panters binnen vijf minuten uit naar 0-4. Pas toen wist Kemphanen het net te vinden via Danielius Nomanovas (1-4) en Lucca Kluijtmans (2-4). Van de Kraak: „Na de 4-2 dacht ik dat we het nog gingen ombuigen.” Maar de coach zag ook dat na de 2-5 van Panters het geloof in een goede afloop bij zijn spelers verdween. De coach heeft geen verklaring voor de nederlaag. „In het begin speelden we Panters nog weg.”