Volledig scherm
Sven van Baggum.

Korfballer Sven van Baggum (DSC) betrapt op doping

EINDHOVEN - Sven van Baggum van DSC is voorlopig geschorst door korfbalbond KNKV. De speler van de Eindhovense League-club testte op 4 december na de uitwedstrijd bij AW.DTV positief op doping.

Er volgt mogelijk nog een contra-expertise. DSC had Van Baggum al op non-actief gezet gedurende het onderzoek. Het bondsbestuur heeft de zaak voor behandeling overgedragen aan de tuchtcommissie. Het KNKV volgt de reglementen van de Dopingautoriteit. Een dopingovertreding kan leiden tot een schorsing van twee jaar. Als het om één speler gaat heeft het niet direct gevolgen voor het team en de vereniging.

Clubs die op het hoogste niveau van Nederland spelen krijgen te maken met dopingcontroles. DSC, dat dit zaalseizoen debuteert in de Korfbal League, had de spelers hierover vooraf ook ingelicht. "We hebben iedereen bewust gemaakt van het dopingbeleid en de consequenties bij een overtreding, maar je hebt helaas niet iedereen aan een touwtje vast", aldus DSC-voorzitter Rob Aarts. "Sven heeft zich niet aan de afspraken van de vereniging gehouden en daar hebben wij meteen naar gehandeld. Zijn gedrag hoort niet thuis op het niveau waarop hij speelt. Het is geen fijne situatie voor de vereniging en de sport."