Volledig scherm
Dakos dameskorfbalsters uit Someren zijn kampioen geworden

Korfbalsters Dakos Someren na spannende ‘finale’ op onderling resultaat kampioen

Na een spannende wedstrijd zijn de korfbaldames van Dakos uit Someren kampioen geworden in de Overgangsklasse-B. Ze wonnen nipt, met 16-15 van VVO/Klimroos uit Hapert/Hoogeloon.

Door de overwinning promoveert de ploeg van Lies Verlangen naar de hoofdklasse. Dat scheelde niet veel, want bij een gelijkspel was tegenstander VVO/Klimroos kampioen. Nu, door de winst van Dakos, staan drie ploegen met 23 punten bovenaan. Dan telt het onderling resultaat en dat is in het voordeel van de ploeg uit Someren.

Dakos startte sterk en stond na tien minuten met 6-3 voor. Even later, bij een stand van 8-6, fluit de scheidsrechter Jos Trimpe uit het niets. Hij strompelt naar de kant van het veld. Direct is duidelijk dat hij niet door kan. Dan is er even onzekerheid. Kan de wedstrijd nog doorgaan? Uiteindelijk neemt een andere officiële scheidsrechter, die bij toeval aanwezig was, het over.

Uit handen geven

De ploeg van Verlangen geeft de ruime voorsprong uit handen. Bij rust staat het 9-8 en vlak na rust staat VVO/Klimroos plotseling op titelkoers: 10-11. Maar die stand weet de ploeg uit Hapert/Hoogeloon niet vast te houden.

De meiden van Dakos weten de titel naar hun hand te zetten en lopen uit naar 16-13, met nog drie minuten op de klok. Spannend maken ze het wederom, maar de winst én het kampioenschap worden gepakt met een 16-15 eindstand.