Volledig scherm
Stockfoto. © Pro shots

Korfbalsters DDW uitgespeeld voor het landskampioenschap

De korfbalsters van DDW uit Hoge Mierde hebben de return tegen het Nulandse Be Quick zondagmiddag in de kruisfinale verloren: 19-16. In sporthal De Geer in Geffen wisten de dames van DDW er geen derde en beslissende wedstrijd uit te slepen. Ze zijn daardoor uitgeschakeld voor het landskampioenschap.

Beide ploegen voelden spanning aan het begin van de wedstrijd. De eerste helft begon enigszins moeizaam, tot tien minuten voor rust stond er 4-4 op het scorebord. Toen leek de druk weg te vallen bij beide teams en scoorden ze de ene naar de andere bal. Met 10-8 zochten de teams de kleedkamer op.

Na rust liep Be Quick verder weg van DDW. Waar de dames uit Hoge Mierden het lieten liggen in de afronding, was dit geen hekelpunt voor Be Quick. De thuisploeg liep snel na rust uit naar een 16-12 voorsprong. De wedstrijd leek gespeeld, maar DDW vond het gevoel van scoren weer en kwam terug tot twee punten (18-16) verschil, met nog vijf minuten te spelen. Alle facetten waren aanwezig voor een spannende slotfase, maar die bleef helaas uit. Be Quick scoorde nog één keer en wist daardoor de wedstrijd definitief te beslissen.

Be Quick mag volgende week in Eindhoven aantreden in de finale voor het landskampioenschap. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement