Volledig scherm
Archieffoto © KNKV

Korfbalsters Olympia/DOS beginnen zaalseizoen met overwinning

HELMOND - Olympia/DOS is het zaalseizoen prima begonnen met een 15-18 overwinning op Avanti. De korfbalsters uit Heusden en Ommel kenden als topklasser op het veld een matige start met zeven nederlagen in evenzoveel duels. In de zaal speelt de ploeg van trainer Rinus Ceelen in de hoofdklasse, één niveau lager dan de topklasse.

„We stonden in de rust met 6-13 voor en zouden het rustig uit moeten spelen, maar we maakten zowel in de aanval als in de verdediging te veel fouten”, concludeerde Ceelen. Toch won zijn ploeg terecht met drie goals verschil.

Ook Dakos is het zaalseizoen met een overwinning begonnen. De korfbalsters uit Someren-Heide hadden geen kind aan SCMH en wonnen met liefst 8-18 in de overgangsklasse A.

De vrouwen van Flamingo’s uit Lieshout verloren hun eerste zaalwedstrijd in de overgangsklasse B nipt van SVOC’01: 13-15.

Ook de vrouwen van Diosa zijn het zaalseizoen begonnen met een nipte nederlaag. In een gelijkopgaand duel in de eerste klasse A was DOT na een 3-3 ruststand uiteindelijk net te sterk voor Diosa: 12-11.