Volledig scherm
Archiefbeeld DDW-Rosolo. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Korfbalsters Rosolo overtuigend naar bekerwinst

De korfbalsters van Rosolo uit Reusel hebben donderdagavond de beker gewonnen. In de finale waren ze een stuk sterker dan SPES uit Milsbeek: 14-8.

Dat mag, gezien de stand in de veldcompetitie, enigszins een verrassing heten. Waar Spes tweede staat in de topklasse, bezet Rosolo de zesde plek. Toch kwam de overwinning voor Rosolo-coach Will van de Kruijs zeker niet onverwacht. ,,In de zaal zijn we ook boven hen geëindigd. We hebben vooral punten verspeeld aan het begin van het seizoen, we hadden wat eerstejaars senioren die moesten wennen. De laatste weken zijn we goed bezig. Maar tussen SPES en ons zijn het altijd spannende wedstrijden, dat het 14-8 zou worden had ik niet gedacht.”

Met rust leidde Rosolo met 7-5. ,,Verdedigend hadden we het onder controle”, analyseert Van de Kruijs. ,,Dan krijg je vanzelf ruimte om aan te vallen. Het was gewoon een goede wedstrijd van ons, een volwassen overwinning.” En dat dat juist in een finale lukt, stemt Van de Kruijs tevreden. ,,Voor veel speelsters is dit de eerste finale bij de senioren. Al staat op de bekerfinale natuurlijk iets minder druk dan op de zaalfinale.”

Uiteindelijke doel

Want dat is het uiteindelijke doel, waar de ervaring van de beker hopelijk aan bijdraagt. ,,Vorig jaar bleven we net in de topklasse, dit jaar haalden we de kruisfinale en winnen we de beker op het veld. Het is een proces en we groeien nog steeds. Dat zegt dit vooral. We kunnen van iedereen winnen, dat hebben we al laten zien. Volgend jaar blijft de ploeg grotendeels hetzelfde en gaan we voor de zaalfinale. Dat is de grootste prijs, die willen we halen.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement