Volledig scherm
Archieffoto © Bert Jansen

Korfbalsters Stormvogels pakken eerste punten tegen De Corridor

In de topklasse van het dameskorfbal namen Stormvogels uit Luyksgestel en De Corridor uit Breugel het in de vierde speelronde van het zaalseizoen tegen elkaar op. Beide ploegen wisten vooralsnog geen punt te pakken, maar de thuisploeg was na dit weekend de gelukkige: het won met 24-17. Dit alles tot genoegen van Stormvogels-coach Raymond Celak. "De eerste tien minuten lopen we achter de feiten aan.

Na het eerste doelpunt van Marieke Boonen, die ons team op sleeptouw nam, kregen we weer het gevoel dat het goedkwam. Toen Robin Menting vlak na de rust de 12-8 maakte, was het eigenlijk gedaan." De Corridor-trainer Pieter van den Brink zag kansen, maar constateert uiteindelijk een terechte nederlaag. "We beginnen goed, komen vrij snel op 0-4 en dan lijken we te verkrampen. Ook de laatste periode, toen de wedstrijd eigenlijk gespeeld was, kunnen we de schroom weer van ons af gooien en blijken we het ineens wel te kunnen."

Het Reuselse Rosolo boekte een machtige winstpartij tegen Be Quick: 23-13. "Be Quick is een titelkandidaat, maar wij pakten ze stevig bij de keel en lieten ze niet meer los. De punten zijn mooi, maar de manier waarop is nog mooier", aldus een lyrische Rosolo-trainer, Will van de Kruijs.

DDW uit Hooge Mierde blijft in het kielzog van koploper De Korfrakkers na de nipte 15-16 overwinning op Spes.

Nog steeds geen punten voor Rooi in de hoofdklasse A. Ook de Merels was te sterk, het werd 9-12 in het nadeel van de ploeg uit Sint-Oedenrode.