Volledig scherm
Tim Kragten, winnaar van de halve marathon in Deurne. © Fotomeulenhof

Kragten wint halve marathon Deurne met groots gemak

In de voorbereiding op de Eindhovense marathon liep Tim Kragten (29) zondag de halve marathon in Deurne. Hij won, met gemak.

De halve marathon van Deurne, georganiseerd door de plaatselijke atletiekvereniging AV LGD Deurne, stond voor Kragten in het teken van voorbereiding. Over een paar weken staat namelijk de marathon van Eindhoven op de rol, en daar wil de Eindhovenaar pieken. Kragten licht toe: ,,Ik wilde vandaag de halve marathon flink op tempo lopen. De komende weken loop ik nog in Hilvarenbeek (dertig kilometer) en Eersel (25 kilometer) om me zo goed mogelijk voor te bereiden op Eindhoven.’’

Twee uur en dertig minuten

Vorig jaar was hij de snelste Nederlander tijdens de marathon in de lichtstad. Of die prestatie dit jaar herhaald kan worden, wilde Kragten zaterdag na afloop van de wedstrijd in Deurne nog niet zeggen. ,,Het zou natuurlijk fantastisch zijn om dit jaar weer als snelste Nederlander te eindigen in mijn thuisstad. Ik richt me echter vooral op de tijd. Ik wil onder de twee uur en dertig minuten lopen, drie minuten sneller dus dan vorig jaar’’, stelt de loper van Eindhoven Atletiek.

De overige ereplaatsen bij de Vescom halve marathon van Deurne waren gisteren voor Eric Crombaghs (tweede, Eindhoven Atletiek) en Werner Gentle (derde, Lopersgroep Deurne).