Volledig scherm
© Stock

Mannen HC Helmond promoveren

overzicht hockeyDe hockeyers van HC Helmond versloegen dankzij een doelpunt van Rens Hermens koploper Venlo met 1-0. Het verschil tussen beide teams is nu twee punten. 

Afgelopen vrijdag werd het duel met Oss met 2-3 gewonnen, mede dankzij twee goals van Laurens Helmes en één van Paul Meijerink, daardoor waren de Helmonders zeker van promotie. 

Klassegenoot HCAS verloor tot teleurstelling van coach Christian Kurtz met 3-2 van Weert. ,,We waren beter, maar als je zeven strafcorners, een strafbal en diverse veldkansen laat liggen, dan verlies je.” 

De vrouwen van HCAS pakten in de eerste klasse C twee punten tegen het hooggeklasseerde Hopbel. Nathalie Thijssen zorgde na een prachtige solo van Anne van Poppel voor de gelijkmaker: 1-1. Keepster Lotte Vervoort schitterde daarna bij de shoot-outs.

 In de overgangsklasse B verloor HC Helmond ondanks een goede pot en goal van Juliette van Oijen van koploper Pinoké: 1-2.

Door een 2-1 overwinning op Warande behouden de vrouwen van HC Eindhoven de koppositie in de eerste klasse C. Ilse Delhaye Koch en Anneloes van Hoek zorgden voor de Eindhovense treffers.

HOD verliest dik

HOD ging hard onderuit tegen Oss en kreeg maar liefst acht tegengoals te verwerken: 0-8. ,,Oss was zeer effectief in de afronding”, analyseerde HOD-coach Arnoud Fiolet. ,,De eerste zes kansen leverde vier goals op en toen was het gespeeld.”

De hockeysters van Rooi gaven de wedstrijd tegen MEP in het laatste kwartier weg en verloren met 2-0. Rooi-coach Jan Kemps: ,,Er zat wederom meer in, maar we moeten onze kansen gaan afmaken. Het wordt tijd dat we eindelijk onszelf eens gaan belonen.”

De mannen van HOD hebben zondag in de eerste klasse C met 2-1 gewonnen van Hopbel. Dat was ook de uitslag van de vrijdagavond gespeelde inhaalwedstrijd tegen MEP. HOD staat nu stevig achtste. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement