Volledig scherm
Marion Custers.

Marion Custers uit Someren is het hart van DAKOS

SOMEREN-EIND - Het ED draagt sport in de regio een warm hart toe. Van voetbal tot korfbal en van biljarten tot shorttrack. Daarom organiseert het ED de verkiezing ‘Clubhelden van de amateursport’.


Naam: Marion Custers
Leeftijd: 62 jaar
Club: DAKOS

De loftuitingen bij de stemmen die Marion Custers uit Someren kreeg, zijn niet van de lucht. Ze beschrijven iemand die zich met ziel en zaligheid voor de vereniging inzet, maar eigenlijk zit Custers er niet op te wachten om in het zonnetje te worden gezet. "Dus ik doe het voor de club, en het zou mooi zijn als we die geldprijs winnen."

'De club' is DAKOS, de dameskorfbalvereniging uit Someren-Eind waar Custers in 1978 via familie bij terechtkwam. "Ik ben er vanaf het begin betrokken bij geweest en nooit meer weggegaan. Alle activiteiten bij de club doe ik omdat ik het leuk vind en omdat ik op die manier met jonge mensen bezig ben, dat is de drive om het nog steeds vol te houden."

In die bijna veertig jaar deed Custers alles wat er maar te doen valt binnen DAKOS. Bestuursfuncties, commissies, trainen, coachen, fluiten. Er was niets waar ze haar hand voor omdraaide. "Ik ben heel veel met korfbal bezig en nu ik niet meer werk kan ik er nog meer vrije tijd aan besteden."

Met het verstrijken van de tijd passeerden er hoogte- en dieptepunten. "In 1992 waren er nog maar twee teams over en ook daarna waren er op een gegeven moment geen senioren meer." Mede dankzij de inzet van Custers is het korfbal blijven bestaan en speelde de club zelfs op het hoogste niveau.

"Om dat vast te houden moet de club groeien, want leden moeten een keuze hebben tussen een prestatieteam en recreatief team. Zo kan iedereen op zijn eigen niveau korfballen. Daarom ben ik doorgegaan en nu is de samenwerking met KSV uit Lierop gerealiseerd."

DAKOS heeft nu samen met voetbalvereniging SVSH de beschikking over een kunstgrasveld. "Korfbal wordt vaak weggestopt in een hoekje van het voetbalveld. Nu zitten we recht tegenover de kantine en de kleedkamers. Een fantastisch uithangbord voor de korfbalsport."