Volledig scherm
Marleen van Iersel. © ANP

Marleen van Iersel uit Nederlandse beachvolleybalteam gezet

Volleybal-bondscoach Richard de Kogel heeft de Goirlese Marleen van Iersel uit het Nederlandse beachvolleybalteam gezet. ,,Er is een aantal zaken voorgevallen dat het vertrouwen in een verdere samenwerking heeft geschaad", aldus De Kogel.

De 29-jarige beachvolleybalster kwam ruim tien jaar uit voor het Nederlandse team. Van Iersel speelde samen met Marloes Wesselink, Sanne Keizer, Madelein Meppelink en Manon Flier. Nadat Flier vorig jaar te kennen gaf te stoppen met topsport werd de Goirlese na het afgelopen seizoen gekoppeld aan Jolien Sinnema.

Dat laatste partnerschap hield dus niet lang stand. ,,De conclusie is dat onze wegen scheiden. Hopelijk vindt ze een manier om haar hoge niveau ook in de toekomst te kunnen blijven etaleren", concludeert de bondscoach.

Van Iersel vindt het jammer, maar peinst er niet over te stoppen: ,,Ik heb altijd met trots onder de vlag van het Nederlandse beachvolleybalteam gespeeld en ik ga zeker door met beachvolleyballen." Joy Stubbe wordt haar nieuwe partner.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement