Volledig scherm
Maureen Herremans op archiefbeeld © Beeld werkt

Maureen Herremans springt baanrecord in Best

De Eindhovense Maureen Herremans heeft zaterdag bij de Zuid-Nederlandse kampioenschappen atletiek het baanrecord in Best verbeterd bij het hinkstapspringen. Herremans haalde bij de wedstrijd van Generaal Michaëlis een afstand van 12,06 meter en won daarmee de dagprijs.

Bij de mannen ging de dagprijs naar Sven van Merode, die bij het hoogspringen tot 2,10 meter kwam. Eindhoven Atletiek won het verenigingsklassement. 

Ook bij de B-junioren sneuvelden enkele baanrecords. Janneke Pluimes won het discuswerpen en kogelstoten in een beste prestatie ooit op de atletiekbaan van Best en Sven Roosen deed dat op de 200 meter. De meerkamper van Eindhoven Atletiek won ook het discuswerpen en kogelstoten. 

Alle uitslagen staan op atletiek.nu 

  1. Eindhoven Atletiek stuurt Robert de Wit weg wegens ongepast gedrag: ‘Dit is voor iedereen verschrikkelijk’

    Eindhoven Atletiek stuurt Robert de Wit weg wegens ongepast gedrag: ‘Dit is voor iedereen verschrik­ke­lijk’

    Eindhoven Atletiek heeft trainer Robert de Wit, drievoudig deelnemer aan de Olympische Spelen weggestuurd na een nieuw incident. Een jeugdlid had een klacht ingediend over ongewenste opmerkingen, eerder kreeg Eindhovenaar De Wit al een tik op zijn vingers en twee jaar proeftijd vanwege ‘verbaal seksueel grensoverschrijdend gedrag’ tegen een meerderjarige atlete van de club, aldus Eindhoven Atletiek-voorzitter Patrick Stassen. ,,Het is een optelsom”, zegt de voorzitter.