Volledig scherm
Logo Team Dakar Speed

Maurik van den Heuvel moet sleutelen in marathonetappe

UYUNI - Het wordt spannend of Maurik van den Heuvel uit Boekel dinsdag nog aan de start verschijnt van de achtste etappe van de Dakar Rally. In het eerste deel van de marathonetappe naar Uyuni ging de Scania maandag op zijn kant. Dat leek geen grote schade tot gevolg te hebben, maar gaandeweg begon de truck steeds slechter te lopen. "Om 'm niet kapot te laten lopen, hebben we ons laten slepen", vertelt Van den Heuvel. "Maar de sleepkabel brak en ketste de voorruit eruit. We hebben dus 300 kilometer op sleep in de regen en de kou gezeten."

Vermoedelijk is er te veel olie uit de motor van de Scania Torpedo van DakarSpeed gelopen toen ie op zijn kan lag. "Het ging niet hard", aldus Van den Heuvel. "Het was op een pad met vel modder. Ik reed in een vrij diep spoor en de truck zakte met twee wielen weg in de blubber. Ik kon 'm niet meer houden."
Vick Versteijnen kon de truck weer op twee wielen krijgen. Uiteindelijk durfde Van den Heuvel het toch niet aan om heel de proef uit te rijden. Na een lange sleeprit wachtte er in het bivak geen assistentie. Van den Heuvel, Peter Kuijpers uit Volkel en Wilko van Oort uit Uden moeten de Scania dus zelf repareren. Van den Heuvel: "Ik heb geen idee of het gaat lukken om de boel dusdanig geepareerd te krijgen dat we de start kunnen halen."