Volledig scherm
De auto van Michiel Becx. © Becx Competition

Merkwaardig debuut Michiel Becx: ‘Een heftigere Dakar-ontmaagding kun je je niet voorstellen’

Met de nodige pijn en moeite heeft coureur Michiel Becx uit Vessem de eindstreep van de eerste etappe van de Dakar gehaald. Al na 27 kilometer begaf de versnellingsbak van de auto van Becx het. ,,Wat een avontuur meteen voor ons.”

Michiel Becx en zijn navigator Edwin Kuijpers zaten tijdens de eerste Dakar-etappe binnen de kortste keren met de handen in het haar. Hoe nu verder? Een truck van Mini bood uiteindelijk uitkomst: Becx en Kuijpers werden zestig kilometer meegesleept en overwonnen zo de eerste duinen van Peru. ,,Ja, dit is Dakar”, zei Becx na afloop. ,,Een heftigere Dakar-ontmaagding kun je je bijna niet voorstellen. We zijn nog wel tien keer vast komen te zitten, hadden nog twee keer een kapotte sleepkabel. Zo maak je nog eens wat mee in je eerste Dakar-etappe.”

Eenmaal terug in het bivak namen de monteurs de auto van Becx meteen onder handen. Het voertuig wordt inmiddels voorzien van een nieuwe versnellingsbak. Ondanks de pech pakte de coureur uit Vessem alle waypoints, waardoor het startbewijs voor de tweede etappe niet in gevaar komt. 

  1. Zaalvoetballers FC Eindhoven willen revival bekronen met eerste prijs in vier jaar tijd
    Bekerfinale

    Zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven willen revival bekronen met eerste prijs in vier jaar tijd

    Voor de zaalvoetballers van FC Eindhoven staat vrijdagavond om 20.30 uur de bekerfinale tegen Groene Ster op het programma. De laatste prijs van FCE dateert alweer van vier jaar geleden, toen de dubbel werd gepakt. Daarna vertoonden de Eindhovenaren een lichte mate van verval, maar inmiddels is in het Eindhovense kamp alles anders en is de club op alle fronten actief. Algemeen directeur Anil Badloe maakte de successtory en het latere verval van dichtbij mee.