Volledig scherm
Anne Meulendijks op archiefbeeld. © Roy Lazet

Meulendijks wint met Nederlands dressuurteam in Geesteren

Met Anne Meulendijks uit Heeze in de gelederen heeft het Nederlands dressuurteam de wedstrijd voor de FEI Nations Cup in Geesteren gewonnen. Oranje (17 punten) liet een sterk Zweeds team (19) achter zich. Groot-Brittannië belandde met 48 punten op de derde plek.

Edward Gal blonk met Glock’s Zonik NOP uit namens TeamNL. De voormalig wereldkampioen won zowel de Grand Prix als de kür. Anne Meulendijks eindigde met MDH Avanti NOP als derde in de kür en als zesde in de Grand Prix. Emmelie Scholtens belandde op de vierde plaats in de Grand Prix en de tweede plek in de Grand Prix Special.

De resultaten van routinier Hans Peter Minderhoud, zevende (Grand Prix) en vierde (Grand Prix Special), telden niet mee voor Nederland.

Bondscoach Alex van Silfhout was een gelukkig man. ,,Internationaal doen we weer volop mee. We winnen van Zweden. Die hebben een stel heel goede paarden. We hebben hier een zeer sterk team neergezet en er zit nog rek in. We moeten nu een goede planning maken naar Aken en de EK.”

Het CHIO in Aken is komende maand (12-21 juli). De EK is van 19 tot en met 25 augustus in Rotterdam.

  1. Medailles lijken ver weg voor springruiters, Van der Vleuten een van de lichtpuntjes dit seizoen

    Medailles lijken ver weg voor springrui­ters, Van der Vleuten een van de lichtpunt­jes dit seizoen

    Aan de vooravond van de Europese kampioenschappen in eigen land was Rob Ehrens kritisch op de springruiters. ,,Door het ijs gezakt”, stelde de bondscoach onomwonden, na tegenvallende prestaties in de landenwedstrijd van Aken. Maikel van der Vleuten uit Someren keek bedenkelijk bij de vraag of een medaille straks haalbaar is in het Kralingse Bos van Rotterdam. ,,Zeg nooit nooit”, was het beste wat de winnaar van het CSI Twente er van kon maken.