Volledig scherm
Milou van der Heijden © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Milou van der Heijden uit Eindhoven pakt derde nationale squashtitel

De Eindhovense Milou van der Heijden is zondag in het Frans Otten Stadion in Amsterdam voor de derde keer Nederlands kampioene squash geworden. Van der Heijden versloeg in de finale Tessa ter Sluis met 11-7, 11-7, 11-9.

Zaterdag klopte ze Fleur Maas met 11-2, 11-8, 11-3 in de halve finale en vrijdagavond was ze te sterk voor Juliëtte Permentier (11-1, 11-1, 11-3). Daarmee nam Milou van der Heijden revanche voor haar zus Nikki, die donderdag door Permentier met 14-12 in het beslissende spel werd uitgeschakeld.

Voor profspeelster Van der Heijden was het NK Squash in Amsterdam een belangrijk tussendoortje. ,,Het NK is de enige keer in het jaar dat ik in Nederland kan laten zien wat ik kan. En als ik stop levert het aantal nationale titels een mooi getal op. Maar ik heb wel een normale trainingsweek gedraaid en voor dit weekeinde geen extra rust gepakt. Ik vertrek zaterdag naar Chicago, dit was een mooie voorbereiding op dat toernooi”, aldus de 27-jarige kampioene, die speelt op de World Tour van de Professional Squash Association (PSA). Ze is de nummer 40 van de wereld.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement