Volledig scherm
Glenn Coldenhoff. © AFP

Motorcrosser Glenn Coldenhoff uit Best domineert in Italië en wint eerste MXGP sinds 2015

Glenn Coldenhoff heeft zondag de MXGP-wedstrijd op de omloop van Imola gewonnen. De crosser die enkele weken terug in Lommel voor het eerst in lange tijd weer een podiumplek pakte, domineerde beide manches. De Sloveen Tim Gajser onttroonde na de eerste manche Jeffrey Herlings als wereldkampioen.

Coldenhoff pakte de kopstart voor Jeremy Seewer, die ook al tweede werd in de eerste manche. De crosser uit Heesch kon de Zwitser voor blijven in de openingsfase en reed enkele seconden weg.

De coureur van Standing Construct KTM leek tijdens zijn zege in de eerste manche genoeg energie te hebben bespaard om in de tweede manche de concurrentie af te troeven. Waar Seewer een plekje moest afstaan aan de verse wereldkampioen Tim Gajser, liep Coldenhoff verder uit.

Letland

De 28-jarige in Oss geboren Coldenhoff won voor het laatst een GP in 2015 in Letland. Na een lang seizoen dat werd gekenmerkt door een zware rugblessure in het voorseizoen, heeft de oud-teamgenoot van Jeffrey Herlings dus weer een zege te pakken.

Het was ook de eerste keer dat er een KTM-coureur zegevierde in de hoogste klasse sinds zowel Herlings als Tony Cairoli met blessures uitgeschakeld werden. Seewer eindigde als tweede, Gajser als derde in de daguitslag.

Brian Bogers en Micha Boy de Waal pakten in de eerste manche punten maar vielen in de tweede manche uit. Eindhovenaar Bogers leek daarbij een blessure aan de schouder te hebben opgelopen. Calvin Vlaanderen werd vijfde in het dagklassement van de MX2. Jorge Prado was daar de winnaar voor Thomas Kjer Olsen en Maxime Renaux.