Volledig scherm
Sven van Baggum.

Nederlaag DSC bij debuut in Korfbal League

EINDHOVEN - De korfballers van het Eindhovense DSC hebben niet kunnen stunten bij hun debuut in de Korfbal League. In sporthal De Vijfkamp werd zaterdagavond met 21-28 verloren van Blauw-Wit, de nummer drie van Nederland van het afgelopen zaalseizoen.

Een vliegende start van DSC (3-0) zorgde voor een reactie van de Amsterdamse topploeg (3-6). Daarna ging de wedstrijd tot de rust gelijk op (11-13). In de tweede helft kon de thuisploeg van coach André Kuipers tot tien minuten voor tijd goed mee. In de slotfase liep Blauw-Wit weg naar 21-28. "We zijn niet weggespeeld, in tegendeel eigenlijk", oordeelde Kuipers (35), die vorig seizoen zelf nog binnen de lijnen stond bij KZ/Hiltex. "We hielden het driekwart wedstrijden vol en 21 punten is sowieso te weinig om te winnen. We willen en kunnen meer dan dit. Als we ons blijven verbeteren gaan we punten pakken en blijven we ook in de League. Doen we dat niet, dan redden we het ook niet."

Opstelling
Kuipers startte met het aanvalsvak bestaande uit aanvoerder Dennis Snel en Robbe de Wit samen met Joan Vos en Hanne-Mieke van Galen. Het beginnende verdedigingsvak werd gevormd door Sven van Baggum en Timo de Wit plus Renée Kuin en Marloes Veenstra. Dat is in principe ook de basisacht waarmee hij dit zaalseizoen wil aantreden. Zondag 27 november is de volgende wedstrijd, uit bij Fortuna/Delta Logistiek in Delft. Op woensdag 30 november komt PKC/SWKgroep op bezoek.

Punten DSC: Sven van Baggum (8), Robbe de Wit (5), Dennis Snel (4), Timo de Wit (3), Joan Vos (1).