Volledig scherm
Andre Kuipers.

Nederlaag korfballers DSC bij Fortuna

DELFT - Het Eindhovense DSC heeft zondagmiddag in de Korfbal League met 28-21 verloren van Fortuna/Delta Logistiek. Hoewel Robbe de Wit topscorer was namens DSC, kwamen de mannen in Delft niet goed onder de druk van de thuisploeg uit. In tegenstelling tot de debuutwedstrijd vorige week wisten de vrouwen de korf nu wel te vinden.

„Alleen speelden we de laatste paar aanvallen voor de rust ongelukkig uit”, zag DSC-coach André Kuipers, die daardoor toch baalde van de 14-11 ruststand. „Fortuna is een ploeg die altijd uit de startblokken vliegt. Wij zijn daar vol in meegegaan en konden het goed bijbenen.”
In de tweede helft liep DSC tegen hetzelfde euvel aan als in het eerste zaalduel. Fortuna sloeg een gat en DSC miste de kracht om dat nog om te buigen. Kuipers: „Fortuna beschikt over een brok ervaring, dus je weer op voorhand dat het moeilijk wordt. Maar net als tegen Blauw-Wit zat er meer in. Zonde. We moeten meer strijd ten tonele gaan brengen.”

Schotpercentage
Het hoogste niveau van Nederland brengt toch extra spanning met zich mee. Te veel spelers haalden hun normale niveau niet. „Ons schotpercentage was best laag, de scherpte in de afronding moet dus beter”, wist Kuipers.
Voor DSC is het zaak om nu snel de knop om te zetten. Woensdagavond komt met PKC/SKWGroep de landskampioen van 2013 en 2015 op bezoek. „PKC heeft dan wel twee keer gewonnen, ze zitten niet lekker in hun vel. Wij dromen van een eerste puntje.”

Punten DSC: Robbe De Wit (8), Sven van Baggum (4), Hanne-Mieke van Galen 3, Marloes Veenstra 2, Timo de Wit 2, Joan Vos 1, Renee Kuin 1.

Stand Korfbal League: 1. KZ 2-4, 2. Blauw-Wit 2-4, 3. PKC 2-4, 4. TOP 2-2, 5. LDODK 2-2, 6. Fortuna 2-2, 7. DOS'46 2-2, 8. AW/DTV 2-0, 9. DVO 2-0, 10. DSC 2-0.