Volledig scherm
Glenn Coldenhoff © AFP

Nederlands één-twee-drietje in Lommel

Na de zege van Roan van de Moosdijk kon er nog twee keer gejuicht worden door de Nederlandse fans. Zowel Calvin Vlaanderen als Glenn Coldenhoff haalden het podium.

Vlaanderen werd knap tweede in de tweede manche van de MX2 na in de eerste race als zevende te zijn geëindigd. Daardoor kon de Honda-coureur doorschuiven naar de tweede plek in de dagstand, gedeeld met twee andere rijders. Jorge Prado was een klasse apart in het Belgische zand.

Coldenhoff behaalde zijn eerste podium sinds Lommel 2017, toen het volledige podium door KTM-coureurs werd bezet. De crosser uit Best werd in beide manches derde en mocht zo het ereschavot op. De zege ging naar Tim Gajser, voor Romain Febvre. Brian Bogers reed twee sterke manches maar miste de top-tien net. Dat had vooral te maken met een slechte start in de eerste manche. In de tweede manche eindigde hij als negende. Micha-Boy de Waal (Wijk en Aalburg) werd achttiende in de einduitslag van de MXGP, Lars van Berkel (Veghel) twintigste.

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”