Volledig scherm
Maret Balkestein-Grothues smasht. © Pim Waslander

Net geen kroon op goede week volleybalsters Oranje in Eindhoven

De Nederlandse volleybalsters zijn er zondag net niet in geslaagd om de Rabobank Super Series te winnen. Na een perfect voortraject deze week van vier gewonnen wedstrijden was Rusland zondag in de finale met 3-2 te sterk voor Oranje, dat twee matchpoints kreeg. Donderdag had Nederland in Hoogeveen nog met 3-2 gewonnen van de Russen.

Bondscoach Jamie Morrison stelde zijn hoofdmacht op in het finaleweekend van het oefentoernooi in Eindhoven. Bij Oranje vormde ten opzichte van de halve finale van zaterdag Nicole Koolhaas zondag in plaats van Juliët Lohuis het middenblok met de Budelse Yvon Beliën.

Het publiek in het druk bezochte Indoor Sportcentrum zag een spannende eerste set, waarin Rusland op het einde wegliep naar 20-25. In de tweede set kreeg Oranje, dat wat wissels had doorgevoerd, de grip op de Russinnen niet terug: 16-25. Bij die 2-0 achterstand begon het wel te lopen bij Nederland en dat resulteerde in overtuigende winst van de derde en vierde set, beide met 25-18. In de beslissende vijfde set kwam Oranje op 14-12 maar trok Rusland met 14-16 toch aan het langste eind.