Volledig scherm
Nieky Holzken vecht op 17 mei voor de wereldtitel in Singapore. © fotomeulenhof

Nieky Holzken krijgt zijn gedroomde titelgevecht in Singapore: ‘Dit wordt mijn jaar, we gaan knallen’

Het hoge woord is eruit: Nieky Holzken staat op 17 mei in de ring voor een wereldtitelgevecht bij ONE Championship. De Helmonder neemt het op tegen landgenoot Regian Eersel, die net als de Holzken (35) een sterke reeks achter de rug heeft bij de Aziatische vechtsportorganisatie. ,,Ik wist het al even. Ik ben nu keihard aan het trainen en zorg dat ik 1000 procent fit ben”, zegt Holzken. 

De titel in de klasse tot 77 kilogram is nog vacant bij ONE, dat hard aan de weg timmert in het kickboksen. Holzken won zijn eerste twee gevechten voor ONE overtuigend van Cosmo Alexandre en Mustapha Haida en stelde toen al dat er ‘mooie dingen aan zaten te komen.’ Eersel is volgens Holzken een geduchte concurrent. ,,Het is een lange jongen met goede knieën. Of het zwaarder wordt dan tegen Cosmo en Mustapha? Dat kan je vantevoren nooit zeggen. Ik weet in ieder geval dat het een interessante wedstrijd wordt. We gaan knallen.”

Tekst loopt door onder tweet

Holzken is zevenvoudig wereldkampioen en verruilde Glory voor ONE, dat in meer dan 138 landen uitzendt. De Aziaten  zijn vooral bekend van het mixed martial arts, maar maken ook serieus werk van het kickboksen. Naast Holzken werd bijvoorbeeld ook oud-wereldkampioen Giorgio Petrosyan al vastgelegd. De Helmonder zit goed in zijn vel bij ONE en wil dat met een wereldtitel nog eens bevestigen. ,,Dit wordt mijn jaar”, zegt hij vol vertrouwen.