Volledig scherm
Nieky Holzken tekent geen nieuw contract bij Glory. © James Law/Glory Sports International

Nieky Holzken slaat nieuwe aanbieding van Glory af: 'Het voelde niet goed'

Nieky Holzken (34) heeft een nieuw contractvoorstel van kickboksbond Glory afgewezen. Het idee was dat hij in september in Amsterdam in de ring zou staan, maar de Helmonder kwam er niet uit met de bond. 

Op Instagram doet Holzken uitgebreid uit de doeken hoe de onderhandelingen zijn verlopen. Holzkens vorige contract bestond uit drie gevechten plus nog één optioneel gevecht. Hij vocht twee partijen en zegde er eentje af wegens een blessure. Het afgezegde gevecht telde echter 'gewoon' mee. ,,Voor een nieuw contract boden ze me minder geld. Dat wilde ik niet accepteren, het voelde niet goed", aldus Holzken. 

No hard feelings

De Helmonder is een grote naam in het kickbokswereldje. Holzken verwachtte daarom ook dat veel van zijn fans een kaartje zouden kopen voor het evenement van Glory in september in Amsterdam, waar ook Rico Verhoeven in actie komt. ,,Ik denk ook dat dat de reden is dat ze me in Amsterdam wilden laten vechten", zegt Holzken, die nog eens benadrukt dat hij Glory met zijn prestaties en de aandacht rondom zijn persoon wereldwijd mee op de kaart heeft gezet. ,,Ik heb verder no hard feelings richting Glory, ik heb goede jaren gehad. It's all about business."

Jammer

Holzken vindt het jammer dat hij er niet uit is gekomen met Glory, vooral ook voor zijn fans. ,,Ik stop ook niet met vechten", belooft hij. ,,Misschien krijg ik wel een goed aanbod van een andere organisatie. Als dat niet komt, richt ik me volledig op het boksen", zegt de Helmonder, die een bokscontract heeft bij Team Sauerland.