Nieky Holzken beperkte zich het afgelopen jaar vooral tot boksen, zoals tegen Callum Smith.
Volledig scherm
Nieky Holzken beperkte zich het afgelopen jaar vooral tot boksen, zoals tegen Callum Smith. © REUTERS

Nieky Holzken treft op 17 november oude bekende in Jakarta

Nieky Holzken maakt op 17 november zijn debuut voor het Aziatische ONE Championship. De Helmonder vecht dan tegen Cosmo Alexandre, die hij in 2010 al eens op een gala van It's Showtime in Amsterdam versloeg. Het wordt Holzkens eerste kickboksduel in bijna een jaar.

Schoonvader en trainer Sjef Weber laat via Instagram weten dat Holzken op 17 november in Jakarta zijn kickboksrentree maakt. De Helmonder tekende onlangs een van zijn ‘grootste contracten ooit’ bij ONE Championship, nadat hij jaren bij Glory onder contract stond. Holzken vocht zijn laatste partij vorig jaar op 8 december, hij verloor toen van Alim Nabiyev. Ook al omdat hij niet lekker meer in zijn vel zat. 

Motivatie

Bij ONE begint de Helmonder met goede moed aan een nieuw avontuur. ,,Mijn motivatie is in twee jaar niet zo groot geweest, ik wil ook in Azie de beste worden”, zei Holzken. Zijn gevecht op 17 november wordt op een groot scherm vertoond bij de sportschool van Team Holzken aan de Icarusstraat in Helmond. De sportschool is vanaf 13.00 uur geopend, laat schoonvader Weber ook nog weten.