Nieky Holzken moest vrijdag in Jakarta de wereldtitel laten aan Regian Eersel.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieky Holzken moest vrijdag in Jakarta de wereldtitel laten aan Regian Eersel.

Nieky Holzken uit Helmond zit met hele familie in Jakarta: Alles voor 'hun' Nieky

Op zijn 35ste behoort Nieky Holzken nog altijd tot de wereldtop van het kickboksen. Dat doet hij altijd met zijn familie in de buurt, zo ook in Jakarta. Een week in het spoor van The Natural, die vrijdag net naast de wereldtitel greep.

Nieky Holzken

Nieky Holzken is op 16 december 1983 geboren in Helmond.

Hij begon al op jonge leeftijd met kickboksen en heeft inmiddels 109 wedstrijden achter zijn naam staan, waarvan hij er 57 op knock-out won. Ook vocht hij 15 bokspartijen, waarvan hij er veertien won.

Holzken vocht voor onder meer voor K1, Glory en sinds oktober 2018 staat hij onder contract bij het Aziatische ONE Championship. Hij heeft een contract voor zes tot tien partijen, vrijdag vocht hij zijn vierde partij voor ONE.

Ze sliepen in het meest luxe hotel van Moskou, verbleven in de Surinaamse jungle en reden in een gigantische gele Hummer door Las Vegas. Afgelopen week deden Nieky Holzken en zijn vertrouwelingen Jakarta aan, waar ze niet veel verder zijn gekomen dan het driesterrenhotel, een nabijgelegen hardrockcafé - 'daar kan je biljarten' - en de boksarena. De week stond volledig in het teken van 'hun' Nieky, die op zijn 35ste nog altijd meedraait in de top.

De Helmonder is de enige vechter van ONE Championship die met zijn familie is afgereisd naar Jakarta, de rest zit vooral met hun trainer op de hotelkamer de tijd te doden. Holzken gedijt juist het beste met zijn familie in de buurt. Hij kan ook niet zonder die familie, zoals opa Tommie (76).