Volledig scherm
Holzken verliest van Eersel © Singaporemaven

Nieky Holzken verliest in intens gevecht van Regian Eersel, Helmonder grijpt naast wereldtitel

Nieky Holzken (35) heeft na een intense partij met Regian Eersel (26) opnieuw naast de wereldtitel van het Aziatische ONE Championship gegrepen. Het was vijf rondes lang een interessant gevecht waarin beide kickboksers lieten zien dat ze tot de top behoren, maar Eersel was uiteindelijk beter. 

Holzken begon fel met een aantal low kicks en een achterwaartse trap, Eersel reageerde met een aantal combinaties en kreeg Holzken met een aantal combinaties naar de grond. De Helmonder eindigde de ronde echter als beste met een paar rake klappen en had het toen waarschijnlijk graag afgemaakt, maar Eersel werd gered door de bel. 

Vanaf de tweede ronde trok Eersel de wedstrijd meer naar zich toe, in de derde ronde was het eigenlijk hetzelfde verhaal, en had Eersel in die ronde ook de overhand. Ook in de vierde ronde was de Amsterdammer meer in de aanval dan Holzken, zonder dat er echt beslissende klappen vielen. In de laatste ronde werd het verschil ook niet meer gemaakt met een knock-out, uiteindelijk wees de jury Eersel terecht als winnaar van het gevecht aan. Dat besefte Holzken zich ook voor het finale besluit van de jury. 

Volledig scherm
Holzken in de verdrukking.

Net niet

De vorige keer verloor Holzken ook al nipt van Eersel, deze keer moest het beter verlopen in de Istora Senayan-Arena, waar ruim 7.000 vechtsportfans zaten. ,,Alles is perfect gegaan. Als de vorm van de dag goed is en het een beetje meezit, gaat die titel mee naar Helmond toe”, zei Holzken in aanloop naar de partij. Het lukte nét niet. 

Zo bereidde Nieky Holzken zich in Jakarta voor op zijn titelgevecht met Regian Eersel