Volledig scherm
PREMIUM
Nieky Holzken tijdens een training in Helmond.

Nieky Holzken wil in Azië de cirkel rondmaken: ‘Voor mijn gevoel begint het hier pas’

OverzichtZeven keer kroonde Nieky Holzken (35) zich al tot wereldkampioen, vandaag in Singapore moet kampioensriem nummer acht er komen. Die titelreeks begon ruim acht jaar geleden in Eindhoven en eindigde vooralsnog in 2016 in Denver. Een overzicht van alle titels en een vooruitblik op dé achtste (?). ,,Die riem gaat mee naar Helmond.”

1, 2: Eindhovense euforie
Donderende housebeats klonken er in 2011 in sporthal de Haagdijk in Eindhoven toen Nieky Holzken (destijds 27) de ring betrad voor zijn titelgevecht tegen Thilo Schneider. De Helmonder was oppermachtig en pakte zijn eerste wereldtitel bij de WFCA, een kleine bond. Hij was er niet minder blij om: ,,Hier heb ik tien jaar voor getraind.” In 2012 verdedigt hij die titel in Eindhoven tegen Karapet Karapetyan. Dan is het tijd voor het échte, grote werk.

  1. High Tech Campus in Eindhoven ideale locatie voor wielerfestival
    PREMIUM

    High Tech Campus in Eindhoven ideale locatie voor wielerfes­ti­val

    EINDHOVEN - De High Tech Campus was afgelopen weekend de ideale locatie voor de High Tech Crit. Een festival waar wielersport centraal stond met onder meer het NK Fietskoerieren en de start van de laatste etappe van de ZLM Tour. ,,Deze locatie is ideaal voor een evenement als dit", zegt organisator Bjõrn van de Langenberg. ,,Mooi, veilig, zonder allerlei verplichte vergunningen en de mogelijkheid voor een selectief parcours voor diverse wedstrijden."