Volledig scherm
archieffoto © Wikipedia

Nieuwe tactiek Olympia/DOS nog niet doeltreffend

ASTEN - De korfbalsters van Olympia/DOS hebben de competitie hervat met een terechte nederlaag tegen Prinses Irene. De hoofdklasser uit Heusden verloor zondagmiddag met 12-18.

Olympia/DOS startte met een gewijzigde tactiek, legde coach Rinus Ceelen uit. ,,We hadden een aanvallender aanvalsvak en een verdedigender defensief vak. We hoopten daarmee eerder op een voorsprong te komen, die we daarna beter konden verdedigen.”

Alle goede bedoelingen ten spijt; Prinses Irene was beter en speelde geduldiger dan de soms te gejaagde thuisploeg. Na een 5-10 ruststand zat een comeback er niet meer in. In het slotkwart herpakte Olympia/DOS zich en wist het de schade nog te beperken.

In de overgangsklasse A verloor DAKOS op eigen vloer met 11-16 van De Horst. DSV – Flamingo’s (overgangsklasse B) werd 16-10.

DOT, uit Vlierden, moest zondag op bezoek bij NDZW. DOT kwam op een 1-5 voorsprong, maar slaagde er niet in die voorsprong te promoveren tot een overwinning. Na rust profiteerde NDZW van het feit dat DOT te tam en te slordig speelde. Een 13-10 uitslag was het gevolg.