Volledig scherm
Rosolo - De Korfrakkers met Britt Lavrijsen © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Onervaren Rosolo komt nog tekort voor landskampioenschap

Rosolo is uitgeschakeld in de strijd om het landskampioenschap van het vrouwenkorfbal. Tegenstander De Korfrakkers won zondagmiddag ook het tweede play-offduel: 12-18.

Daarmee plaatst regerend landskampioen De Korfrakkers zich voor de finale in Eindhoven. Rosolo had een overwinning nodig om een derde en beslissende wedstrijd af te dwingen. In de eerste helft leken de Reuselse vrouwen daar aardig naar op weg, door telkens een kleine voorsprong te pakken.

Kort voor rust kantelde de wedstrijd echter snel en ging De Korfrakkers in minder dan vijf minuten van 5-5 naar 6-9. Na rust werd het er niet beter op voor Rosolo en liep de achterstand zelfs op naar acht punten.

Trots

Rosolo-coach Will van de Kruijs was ondanks het verlies trots op zijn ploeg. "Wij waren niet goed genoeg vandaag, De Korfrakkers heeft over twee wedstrijd verdiend gewonnen", vertelt Van de Kruijs. "De ploeg is gemiddeld 20,5 jaar oud en zeven jaar geleden speelde Rosolo voor het laatst een kruisfinale. Voor ons was het al mooi om de kruisfinale te halen."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement