Volledig scherm
Rinus van Kalmthout. © KNAF Talent First

Ongelukkige crash zit Van Kalmthout dwars in Indianapolis

Rinus van Kalmthout zal met gemengde gevoelens terugblikken op de derde ronde van het Pro Mazda kampioenschap. De 17-jarige autocoureur uit Eindhoven sleepte in de eerste wedstrijd in Indianapolis een derde plaats in de wacht, maar moest in de tweede wedstrijd opgeven met een gebroken voorwiel.

Voordat Van Kalmthout in de tweede wedstrijd goed en wel de startlijn was gepasseerd, werd de Eindhovenaar geëlimineerd door een roekeloze actie van een concurrent. ,,Ik stuurde en remde nog, maar maar ik kon geen kant op. Eg jammer, want ik kom hier om te racen en niet om te vliegen. Dat doe ik al genoeg tussen Europa en Amerika", baalde Van Kalmthout.

Door het voorval verliest Van Kalmthout kostbare punten in het kampioenschap. De Eindhovenaar bezet vooralsnog de tweede plaats in de tussenstand. Aan het einde van de rit krijgen coureurs de kans om een wedstrijdresultaat van het kampioenschap te schrappen. Die uitvalbeurt lijkt de KTF-rijder nu verbruikt te hebben.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De bizarre maand van Jeffrey Herlings: 'In Lommel ben ik weer de oude'
    PREMIUM

    De bizarre maand van Jeffrey Herlings: 'In Lommel ben ik weer de oude'

    Afgelopen vrijdag, 13 juli, was het precies een maand geleden dat Jeffrey Herlings zijn sleutelbeen brak. De crosser uit Oploo liet één GP schieten, maar was in Indonesië, waar twee wedstrijden achter elkaar werden verreden, direct weer succesvol. Vervolgens pakte hij gisteren tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, zijn tweede Dutch Masters of Motocross-titel op rij in de hoofdklasse. De Brabander blikt uitgebreid terug op een bewogen maand.