Volledig scherm
Voor Barry van Beers, hier op een archieffoto, zit de World Cup in Veghel erop. © Gerard van Offeren

Ook Barry van Beers is klaar in Veghel

Barry van Beers stond donderdagavond voor een bijna onmogelijke opgave. Om nog door te gaan bij de World Cup driebanden in Veghel moest de biljarter uit Bladel zelf in tien beurten winnen van de Turkse wereldtopper Tayfun Tasdemir en dan hopen dat Torbjorn Blomdahl gewoon zou winnen van Sung-Won Choi.

Het eerste leek zowaar nog even mogelijk, want na zeven beurten leidde de ontketende Van Beers met 20-1 tegen Tasdemir. Maar na de pauze was al rap duidelijk dat Van Beers de nog benodigde 20 caramboles niet in 3 beurten zou gaan maken. Zijn voorsprong bleef nog lang aanzienlijk (37-13 na 18 beurten), maar ook dat bleek uiteindelijk niet genoeg. Tasdemir kwam nog helemaal terug en won met 40-38 in 27 beurten. 

In de andere partij in poule C bleef Cho ruim de baas over Blomdahl (40-19 in 19 beurten), dus Van Beers verkeerde achteraf in de wetenschap dat hij sowieso uitgeschakeld zou zijn. ,,Maar ik had hier toch graag een partij gewonnen", baalde hij achteraf.

Van Erp

Eerder op de dag was al duidelijk geworden dat ook Jean van Erp de poulefase in Veghel niet ging overleven. De streekfavoriet uit Heeswijk-Dinther verloor donderdagavond ook zijn laatste partij: 29-40 in 22 beurten tegen Marco Zanetti, de Italiaanse nummer twee van de wereld.

De enige Nederlander die vrijdag bij de laatste zestien nog in actie komt is Dick Jaspers. De Willebrordse wereldkampioen eindigde de groepsfase donderdagavond in stijl door ook zijn laatste wedstrijd in poule A te winnen: 40-21 in 25 beurten tegen de Egyptenaar Ahmed Abdallah.