Volledig scherm
Oranje-Rood - Kampong. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Oranje-Rood laat winst glippen in heerlijke hockeytopper

De mannen van Oranje-Rood slaagden er zondag in de topper tegen Kampong niet in de winst over de streep te trekken. Twee minuten voor tijd maakte Constantijn Jonker de gelijkmaker voor de landskampioen: 3-3.

Zo eindigde een heerlijke hockeywedstrijd in een gelijkspel. En over de gehele wedstrijd gezien was dat wel een terechte uitslag. Vooral in de eerste helft was het voor de toeschouwers smullen aan de Aalsterweg. Twee ploegen speelden in een hoog tempo en gingen allebei vol voor de winst. Het resulteerde in een 3-2 ruststand.

Ommekeer

Al in de eerste minuut kwam Oranje-Rood op achterstand door een goal van Constantijn Jonker. Niek van der Schoot en Bob de Voogd (tip in na een strafcorner van Mink van der Weerden) zorgden nog in het eerste kwart voor de ommekeer; 2-1. Kampongs strafcornerspecialist Martijn Havenga was trefzeker aan het begin van het tweede kwart; 2-2. Enkele minuten later bekroonde Oranje-Rood-aanvaller Thomas Briels een fraaie aanval met de derde Eindhovense treffer van de middag. Met 3-2 gingen de ploegen rusten.

In de tweede helft bleef de wedstrijd spannend. Vooral doordat Oranje-Rood verzuimde de 4-2 te maken. Maar ook Kampong kreeg een paar goede kansen. Doelman Pirmin Blaak van Oranje-Rood stond weer ijzersterk te keepen. Twee minuten voor tijd werd hij toch nog geklopt. Jonker kon van dichtbij raak schieten; 3-3.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement