Volledig scherm
KTM-teammanager en ex-wereldkampioen Joël Smets (r) geeft instructies aan MXGP-rijder Glenn Coldenhoff. © Ray Archer

Oud-kampioenen in actie op KTM-dag in Eindhoven

EINDHOVEN - Onder de noemer Heroes Legends komt zondag een groot aantal oud-kampioenen in actie tijdens de KTM-dag in Eindhoven. Onder hen de ex-wereldkampioenen Joël Smets en Jacky Martens uit België.

Zij nemen het zondagmiddag in twee manches van 12 minuten op tegen onder anderen Kees van der Ven, Gertjan van Doorn, Gerard Rond, Toon Karsmakers, Peter Herlings (de vader van) en Carlo Hulsen die allen hun sporen verdiend hebben in de motorcross. De Nederlandse ex-wereldkampioenen Dave Strijbos en John van den Berk zullen ook hun gezicht laten zien op circuit De Landsard, maar zij hebben volgens organisator Eddy Lemmens in hun carrière te veel ledematen gebroken om nog op een motor te kruipen.

22e editie

De helden van vroeger is een nieuw onderdeel op de KTM-dag, die al toe is aan zijn 22e editie. Het zwaartepunt van het weekeinde ligt op zondag met deze ‘veteranencross’, wedstrijden in verschillende klassen en demonstraties van deelnemers aan de Dakar Rally, onder wie trucker Ton van Genugten van Team De Rooy. Erik van Loon, succesvol Dakardeelnemer en tot en met vrijdag actief in de OiLybia Rallye in Marokko, laat zijn stuurmanskunsten zien in een buggyrace.

Wereldkampioen Jeffrey Herlings is eregast. De KTM-fabrieksrijder zal zondag gehuldigd worden voor het behalen van zijn derde wereldtitel. Ook de twee andere leden van het succesvolle team dat zilver behaalde op het wereldkampioenschap voor landenteams, Brian Bogers en Glenn Coldenhoff, krijgen een eervol plekje op de KTM-dag, dat overigens niet exclusief voor het Oostenrijkse motormerk is.

Op zaterdag staat er onder meer een enduro-rit deels over de Oirschotse Heide op het programma met aansluitend een feestavond met live artiesten.