Volledig scherm

Over en sluiten voor zaalvoetballers FC Eindhoven

De felbegeerde zesde landstitel kan voor de zaalvoetballers van FC Eindhoven voor een jaar in de ijskast. Voor de tweede keer binnen acht dagen verloor het van FC Marlène. Na de 7-6 van vorige week na verlenging ging het voor de formatie uit Heerhugowaard nu een stuk gemakkelijker: 2-4.

Na het winnen van de Benecup en de nationale beker ging het hoofddoel voor dit seizoen –de landstitel- aan de Eindhovenaren voorbij.

Bij de thuisploeg ontbrak de geschorste Mouhcine Zerouali (tijdens eerste wedstrijd tweemaal geel) en Dennis van den Eijnden die eerder deze week een hamstringblessure opliep. Vorig seizoen streden beide teams nog voor het ontlopen van degradatie c.q. nacompetitie. Nu was het compleet anders. Als koploper mocht de ploeg van coach Jan Vogels de play-offs beginnen tegen de laagst geklasseerde, FC Marlène. Het verschil bedroeg in de reguliere competitie zelfs zeventien punten.

Daar was in beide confrontaties niets van te merken. Integendeel, FCE streed vooral tegen zichzelf. De Noord-Hollanders speelde het spelletje tactisch perfect. Gokkend op de counter waanden de bezoekers zich als een klein kind in een speeltuin. Het lukte bij de thuisploeg van geen kanten.

Na twaalf minuten kregen de blauwwitten pas de eerste mogelijkheid. Raphinha schoot voorlangs. De bezoekers namen drie minuten voor rust een verdiende 0-1 voorsprong door Mo Attaibi. Vlak voor rust deed Nabil Akaazoun het nog eens dunnetjes over, 0-2.

Op de rand van de afgrond

Lange tijd balanceerde de ploeg van coach Jan Vogels op de rand van de afgrond. Na de pauze was het wachten op het kleine duwtje wat genoeg was voor de definitieve genadeslag. Die treffer kwam al na drie minuten in de vorm van een doelpunt van Stefan Dol, 0-3.

FCE kwam via Raphinha nog terug tot 1-3. Nabil Akaazoun besliste met de 1-4 het duel. Bjorn Bastiaans bepaalde de eindstand op 2-4.

Zaterdag was ook het uitzwaaiduel van Pieter Grimmelius. De Tilburgse doelman raakte in de voorbereiding van het seizoen zwaar geblesseerd aan zijn linker kruisband en besloot onlangs om te stoppen met topsport. Het duel tussen oud-FC Eindhoven en de oud-internationals trok vele bekende spelers naar het Indoor Sportcentrum. Maar liefst 711 interlands stonden op het conto van de oud-internationals waarvan Samir Makhouki (120), Zaid El Morabiti (119) en Antoine Merlino (115) de meeste interlands speelden.

Hoofdsponsor

De zaalvoetbaltak van FC Eindhoven en VDL Groep hebben het sponsorcontract met drie jaar verlengd. Sinds 2008 is de VDL Groep inmiddels als hoofdsponsor aan de vijfvoudige landskampioen verbonden. Aanvankelijk onder de naam CFE Ciba/VDL Groep wat in het seizoen 2014-2015 veranderde in FC Eindhoven.