Premier Rutte belt wereldkampioen Herlings: 'Mooier kan bijna niet'

videoJeffrey Herlings bekroonde zijn ijzersterke seizoen zondag met de wereldtitel in de MXGP. De motorcrosser uit Oploo was ook in Assen een klasse apart en kon na zijn triomf op een bijzonder telefoontje rekenen.

Niet alleen de talloze fans in Assen, maar ook Mark Rutte blijkt de prestaties van Herlings dit seizoen nauwlettend in de gaten te hebben gehouden. Direct na de eerste manche in Assen, waarin Herlings zijn wereldtitel al veiligstelde, greep de minister-president de telefoon om zijn felicitaties over te brengen aan de kersvers wereldkampioen. 'Net gebeld met Jeffrey Herlings om hem te feliciteren met de wereldtitel in de MXGP-klasse', laat Rutte weten op Twitter.

De 24-jarige Herlings toonde zich zondag in eigen land andermaal oppermachtig. Door zijn unieke eindzege is de motorcrosser de eerste Nederlander die de wereldtitel in de koningsklasse op zijn naam brengt. 'En dan ook nog tijdens de Grand Prix van Assen, mooier kan bijna niet', zo besluit Rutte.

Na het behalen van het kampioenschap wachtte Herlings nog de tweede manche van de GP in Assen. De Oploonaar beëindigde de dag in stijl door ook die race winnend af te sluiten.

Volledig scherm
Een emotionele Jeffrey Herlings valt zijn Belgische monteur Ruben Tureluren in de armen na het behalen van de wereldtitel in de MXGP-klasse op het TT Circuit Assen. © ANP