Volledig scherm
Etienne (r) en Robbie Bax tijdens de GP van Valkenswaard © Kees Martens/fotomeulenhof

Prutjaar zijspanbroers Bax houdt aan

VALKENSWAARD - Etienne en Robbie Bax blijft dit jaar weinig bespaard. Door een crash in de vierde ronde verloren de Bergeijkse broers zondag het uitzicht op een podiumplaats in de eerste manche van de Grand Prix zijspancross van Valkenswaard.


Bax en Bax reden met het geleende zijspan van de geblesseerde Daniël Willemsen op een zesde positie toen de combinatie Gert van Werven/Siebe van der Putten omkieperde op het Eurocircuit. Etienne Bax volgde er kort achter en kon een botsing niet meer voorkomen. Op een elfde plaats vervolgde de titelverdediger de race om uiteindelijk nog vier plaatsen goed te maken. Op een zevende plaats waren Bax en Bax nog wel de eerste Nederlandse combinatie.

De manchezege was voor de superieure Belg Ben Adriaenssen en zijn Letse bakkenist Lauris Daiders. Op meer dan 20 seconden eisten Jan Hendrickx en Ben van den Bogaart (Arendonk) de tweede plaats voor zich op.

Adriaenssen neemt ook de leiding over de tussenstand van het WK van Valentin Giraud en Nicolas Musset. Het Franse duo zijn geen zandspecialisten, kwamen in de eerste ronde vast te zetten en finishten pas als 13de.

Later zondagmiddag volgt de tweede manche.