Volledig scherm
Jeffrey Herlings © ANP

Rentree Herlings in MXGP ontsierd door val

Jeffrey Herlings heeft op zijn eerste dag terug in de MXGP nog niet kunnen imponeren. De Nederlander eindigde in de kwalificatierace in Rusland ver buiten de top nadat hij in de openingsfase ten val kwam.

De dag begon hoopgevend voor de KTM-coureur, die als derde eindigde in de vrije training. Tijdens de kwalificatietraining liep het echter niet en zo mocht hij pas als zestiende een starthekje uitzoeken. Daar leek Herlings zich van te gaan revancheren toen hij als vierde de eerste bocht doorkwam. Binnen de eerste ronde kwam hij echter ten val en mocht hij zich weer terugvechten. Dat lukte overigens verdienstelijk. Herlings maakte er een mooie trainingswedstrijd van en eindigde als zestiende.

Ook val Cairoli 

Herlings was niet het enige slachtoffer. Ook Tony Cairoli viel en zou zelfs uitstappen. De winst ging naar Romain Febvre, die de jagende Tim Gajser af wist te troeven. De Fransman had halverwege de wedstrijd een ruime voorsprong, maar verloor veel tijd in de slotfase. De aanval van Gajser kwam echter te laat.

Herlings zal blij zijn dat de punten morgen pas worden verdeeld, al heeft hij ook niet onder stoelen of banken gestoken dat hij nog niet mee zal doen op de podiumplaatsen.