Volledig scherm
Jan Vogels. © Martijn Pauw

Roer ging om bij zaalvoetballers FC Eindhoven

EINDHOVEN – Volop veranderingen dit seizoen bij de zaalvoetballers van FC Eindhoven. Nadat de blauwwitte formatie vorig seizoen voor het eerst sinds de fusie in 2009 de play-offs miste, ging het roer om. Jan Vogels (34) is de nieuwe trainer/coach.

Vogels doorliep de jeugd bij de Eindhovenaren en speelde tien jaar in het eerste team. Met een sterk gewijzigde selectie begint hij de jacht naar nieuw succes.

Van de Belgische routiniers Karim Bali en Illias El Attabi werd afscheid genomen. Yoshua St. Juste verhuisde naar Groningen, Nick Kuijlaars gaf het veldvoetbal (Geldrop) de voorkeur en de buitenlanders Preá en Victor Cachón zijn maar een half seizoen gebleven. Daarvoor in de plaats kwamen Lahcen Bouyouzan, Soufian Charraoui (TPP Rotterdam), Abdelhak El Ghaadaoui, Mohamed El Fahsi (FT Antwerpen) en Kenan Koseoglu (terug ZVV Den Haag). Vrijdag speelt FC Eindhoven om 21.30 uur in het Indoor Sportcentrum tegen debutant WSV uit Apeldoorn het eerste competitieduel.

ZVV Eindhoven komt zaterdag in actie. De ploeg van de nieuwe coach Jan Harting gaat naar Den Bosch waar het om 20.00 uur in De Maaspoort FCK De Hommel treft.