Volledig scherm
Jan Vogels. © Martijn Pauw

Roer ging om bij zaalvoetballers FC Eindhoven

EINDHOVEN – Volop veranderingen dit seizoen bij de zaalvoetballers van FC Eindhoven. Nadat de blauwwitte formatie vorig seizoen voor het eerst sinds de fusie in 2009 de play-offs miste, ging het roer om. Jan Vogels (34) is de nieuwe trainer/coach.

Vogels doorliep de jeugd bij de Eindhovenaren en speelde tien jaar in het eerste team. Met een sterk gewijzigde selectie begint hij de jacht naar nieuw succes.

Van de Belgische routiniers Karim Bali en Illias El Attabi werd afscheid genomen. Yoshua St. Juste verhuisde naar Groningen, Nick Kuijlaars gaf het veldvoetbal (Geldrop) de voorkeur en de buitenlanders Preá en Victor Cachón zijn maar een half seizoen gebleven. Daarvoor in de plaats kwamen Lahcen Bouyouzan, Soufian Charraoui (TPP Rotterdam), Abdelhak El Ghaadaoui, Mohamed El Fahsi (FT Antwerpen) en Kenan Koseoglu (terug ZVV Den Haag). Vrijdag speelt FC Eindhoven om 21.30 uur in het Indoor Sportcentrum tegen debutant WSV uit Apeldoorn het eerste competitieduel.

ZVV Eindhoven komt zaterdag in actie. De ploeg van de nieuwe coach Jan Harting gaat naar Den Bosch waar het om 20.00 uur in De Maaspoort FCK De Hommel treft.

  1. Handballer Iso Sluijters droomt van de Bundesliga

    Handballer Iso Sluijters droomt van de Bundesliga

    'Het is leuk om weer eens een interview te hebben", zegt Iso Sluijters vriendelijk lachend vanuit Katowice. De rechteropbouwer woont alweer een jaar in de Zuid-Poolse stad die op een uurtje rijden van de toeristische trekpleister Krakau ligt. ,,Ik spreek slechts een paar woordjes Pools, dus ik word meestal niet gevraagd door journalisten na een wedstrijd. Misschien komt daar straks verandering in. Ik ga met taallessen beginnen. De voorzitter vond het weleens tijd worden."