Volledig scherm
PREMIUM
Damesfinale van de eredivisie beachvolleybal in Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Sanne Keizer is ambitieus: 'Zonde te stoppen als je net olympisch kampioen bent'

Ze waren de favorieten voor de eindzege in Eindhoven. Sanne Keizer (33) en Madelein Meppelink (28) maakten het zondag net niet waar in de zesde ronde van de Dela Eredivisie Beachvolleybal Tour.

De weg naar de finale blijkt een eitje voor het duo, dat pas eind 2017 samen ging spelen. Keizer-Meppelink verslaat in de kwartfinale Emma Piersma / Puk Stubbe met 2-0 (21-9, 21-9). In de halve finale moet Emi van Driel / Raisa Schoon er met 23-21 en 21-16 aan geloven. De tegenstanders in de eindstrijd zijn Elza Baquerizo-McMillan en Liliana Fernández-Steiner. Zij hebben in de andere halve finale Sophie van Gestel uit Oostelbeers en Marloes Wesselink vermorzeld.

  1. Medailles lijken ver weg voor springruiters, Van der Vleuten een van de lichtpuntjes dit seizoen

    Medailles lijken ver weg voor springrui­ters, Van der Vleuten een van de lichtpunt­jes dit seizoen

    Aan de vooravond van de Europese kampioenschappen in eigen land was Rob Ehrens kritisch op de springruiters. ,,Door het ijs gezakt”, stelde de bondscoach onomwonden, na tegenvallende prestaties in de landenwedstrijd van Aken. Maikel van der Vleuten uit Someren keek bedenkelijk bij de vraag of een medaille straks haalbaar is in het Kralingse Bos van Rotterdam. ,,Zeg nooit nooit”, was het beste wat de winnaar van het CSI Twente er van kon maken.