Jade Adan
Volledig scherm
Jade Adan © Jade Adan

Selectie FC Eindhoven Vrouwen krijgt met komst keepster Jade Adan een nieuwe impuls

FC Eindhoven Vrouwen heeft zich voor komend seizoen versterkt met Jade Adan. De 23-jarige keepster is afkomstig van FC Twente waar de Brabantse sluitpost tweede doelvrouw was achter vaste waarde Daphne van Domselaar. 

Adan is voor de blauwwitten het komende seizoen de derde aanwinst afkomstig uit de eredivisie. Eerder maakten Silvie van der Plas (vv Alkmaar) en Sophie Cobussen (Excelsior Barendrecht) hun overstap naar FCE bekend.

Adan begon op elfjarige leeftijd bij WDS’19 in Breda met voetballen om vervolgens via Baronie en CTO Eindhoven in 2015 te verkassen naar eredivisionist FC Twente. In twee seizoenen kwam Adan in Enschede tot 1098 speelminuten. Vervolgens maakte ze voor twee jaar een uitstapje naar het Groesbeekse Achilles’29 waar ze al vroeg in het seizoen een knieblessure opliep. 

De Bredase besloot het afgelopen seizoen terug te keren bij FC Twente waar haar optredens ditmaal beperkt bleven tot de bank. ,,Ik kijk er naar uit om voor FC Eindhoven te spelen en plezier te hebben met de meiden en te strijden om het kampioenschap in de topklasse” aldus Jade over haar keuze om in het Brabantse land terug te keren.