Volledig scherm
Thomas Briels in actie tijdens het duel met Kampong. © Orange Pictures

Slecht weekeinde mannen Oranje-Rood: Kampong wint in Eindhoven

De mannen van Oranje-Rood hebben een slecht weekeinde achter de rug. Na het pijnlijke 1-1 gelijkspel bij promovendus Klein Zwitserland vrijdagavond ging de ploeg zondag in eigen huis onderuit tegen landskampioen Kampong: 1-3.

Voordat de wedstrijd begon moest Oranje-Rood een flinke tegenvaller incasseren. Doelman Pirmin Blaak raakte geblesseerd aan zijn knie en kon niet spelen. Hierdoor nam de pas 18-jarige Sander van Berkel zijn plaats in de goal in.

Van Berkel zag in het eerste kwart Ties Ceulemans van dichtbij scoren uit een rebound: 0-1. Oranje-Rood kwam in het tweede kwart terug door een goal van de Argentijnse aanvaller Lucas Martinez: 1-1.

Kansen op de gelijkmaker

Deze stand stond ook bij aanvang van het laatste kwart op het bord. In dit vierde kwart maakte Bjorn Kellerman er 1-2 van waarna Oranje-Rood kansen kreeg op de gelijkmaker. Onder meer uit drie strafcorners achter elkaar. Maar Mink van der Weerden kon zijn in totaal tien pogingen vanaf kop cirkel niet verzilveren. In de slotminuut maakte Kampong ook nog 1-3.